Vakantie en uw oldtimer

Voor bijna iedereen is de vakantie weer aangebroken. Zeker voor u als bezitter van een  mooie oldtimer is dit vaak de ideale gelegenheid om met het mooie weer er lekker op uit te trekken en een flink stuk te gaan rijden. Het is natuurlijk wel lekker als het weer dan een beetje mee zit, tot heden valt de zomer een beetje tegen met veel wind en regen…


Verzeker uw oldtimer op de juiste manier

Met het zomerse weer is het natuurlijk ideaal om uw oldtimer van stal te halen en er mee te gaan toeren. Er zijn niet veel mooiere dingen dan met uw eigen oldtimer op een zomerse dag een mooie rit te maken door door Nederland. Of misschien gaat u wel naar het buitenland met de oldtimer? Het is overbodig te zeggen dat de oldtimer een kostbaar bezit is waar u erg zuinig op bent. Het is daarom zeer belangrijk dat u de oldtimer met een goede oldtimerverzekering verzekerd. Tijdens het rijden in de oldtimer hoeft u natuurlijk niet een fout te maken, maar een andere weggebruiker kan onverhoopt ook een fout maken en mogelijk schade veroorzaken.

Met een goede oldtimerverzekering zijn deze schades gelukkig gedekt en kunt u dit via de verzekering laten repareren. Een tweede voordeel van een goede oldtimerverzekering is dat de meeste verzekeraars ook een pechhulp hebben. Mocht u tijdens een rit in Nederland of zelfs in het buitenland onverhoopt een mechanisch mankement krijgen met als gevolg dat u niet verder kunt rijden. Dan is een simpel telefoontje naar uw verzekeraar waar de oldtimer is verzekerd voldoende om ervoor te zorgen dat u vervangend vervoer krijgt om thuis te komen. Daarnaast wordt de oldtimer ook netjes opgehaald en naar een garage gebracht voor reparatie.

Kies de juiste oldtimerverzekering

Het is dus belangrijk dat u uw oldtimer op de juiste manier verzekerd om gedekt te zijn tegen allerlei vormen van mankementen of schade. Op de pagina Oldtimerverzekering vergelijken is een overzicht te vinden van de bekendste Nederlandse verzekeraars die ook speciaal voor de oldtimer een verzekering in hun pakket hebben. Hier kunt u van verschillende verzekeringsmaatschappijen precies de details vinden van de oldtimerverzekering. Voor meer informatie kunt u dan ook direct via de link de website bezoeken van de verzekeraar voor alle informatie over de aangeboden oldtimerverzekering.

Zorg dat uw oldtimer op de juiste manier verzekerd is, zodat u zonder zorgen kan genieten van vele uren rijplezier!

 

Oldtimerverzekering Eerste Auto

Voor het afsluiten van een oldtimerverzekering zijn er een aantal belangrijke voorwaarden van toepassing waar de oldtimer aan moet voldoen om in aanmerking te komen. Er kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een maximaal aantal kilometers wat er per jaar gereden mag worden. Een andere belangrijke voorwaarde om voor een oldtimerverzekering in aanmerking te komen en waar de verschillende verzekeringsmaatschappijen ieder verschillende voorwaarden hanteren, is een oldtimerverzekering eerste auto. In dit artikel kunt u vinden wat een oldtimerverzekering eerste auto precies inhoud en bij welke maatschappij een oldtimerverzekering is af te sluiten wanneer uw oldtimer tevens uw vervoersmiddel is.


Wat houdt een oldtimerverzekering eerste auto in?

De term “oldtimerverzekering eerste auto” is regelmatig terug te vinden bij de verzekeringsmaatschappijen in de voorwaarden. Deze term houdt in dat de oldtimer die u zou willen gaan verzekeren, tevens uw vervoersmiddel is voor bijvoorbeeld dagelijks woon- en werkverkeer. Verder is uw oldtimer de enige auto die u in uw bezit heeft. De term “eerste auto” kan in dit geval van de oldtimerverzekering eerste auto, het beste vertaald worden als een oldtimerverzekering voor uw oldtimer welke ook uw enige auto is die u in het bezit heeft. Stel dat u bijvoorbeeld een mooie klassieke Austin Healey oldtimer heeft, welke verder ook de enige auto is. Dan komt u dus in aanmerking voor de eerder genoemde regeling.

Het is belangrijk van dit feit op de hoogte te zijn wanneer u een oldtimerverzekering zou willen gaan afsluiten mocht de oldtimer die u in het bezit heeft, ook gelijk de enige auto zijn. Sommige verzekeraars verzekeren oldtimers bijvoorbeeld alleen indien deze op recreatieve basis wordt gebruikt. U dient dan naast de oldtimer een andere auto te bezitten welke u gebruikt voor dagelijks verkeer. Hier is dus de “normale” auto de eerste auto en de oldtimer de tweede auto die u bezit. U kunt nog steeds een oldtimerverzekering afsluiten bij de betreffende verzekeraar, echter komt u dan in aanmerking voor een zogeheten Semi Oldtimerverzekering. Dit is een verzekering welke tussen een normale autoverzekering en een oldtimerverzekering in zit.

waar kunt u een oldtimerverzekering eerste auto afsluiten?

Op het moment van schrijven (maart 2012) zijn er twee verzekeringsmaatschappijen waar u een oldtimerverzekering eerste auto kunt afsluiten. De eerste is de verzekeringsmaatschappij Diks. Zij bieden een speciale verzekering voor oldtimers aan, de Diks Oldtimerverzekering. Waar u ook de oldtimer kan verzekeren wanneer dit uw enige voertuig is. Voor meer informatie over een oldtimerverzekering bij Diks kunt u op de bovenstaande link klikken.

De tweede verzekeringsmaatschappij die ook een oldtimerverzekering eerste auto aanbiedt is de maatschappij Gio. De enige voorwaarde die Gio stelt aan de oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik van de oldtimer is een maximaal aantal kilometers per jaar van 20.000. Voor meer informatie over de oldtimerverzekering bij Gio kunt u op deze pagina vinden: Gio Oldtimerverzekering.

Semi Oldtimerverzekering

De semi oldtimerverzekering is een term die regelmatig te vinden is bij verzekeringsmaatschappijen waarbij u ook een oldtimerverzekering kunt afsluiten. In dit artikel kunt u lezen wat eigenlijk een “semi oldtimerverzekering” precies is en wat het verschil is met een reguliere oldtimerverzekering. Verder komen alle belangrijke kenmerken van de semi oldtimerverzekering voorbij om een beter beeld te krijgen van deze vorm van verzekeren. Want wellicht kan deze manier van verzekeren voor u een interesant alternatief zijn op de gewone oldtimerverzekering.


Wat is een semi oldtimerverzekering?

Een semi oldtimerverzekering is in het leven geroepen door verzekeraars om een verzekering aan te kunnen bieden welke tussen een normale autoverzekering en een oldtimerverzekering in zit. Het verschil zit namelijk in het feit dat voor de belastingdienst een oldtimer alleen maar een auto kan zijn welke ouder is dan 25 jaar. Verzekeraars echter hebben voor het begrip semi oldtimer een andere leeftijdsgrens vastgesteld. Deze heeft, afhankelijk van de maatschappij, vaak als voorwaarde een minimale leeftijd van 15 of 20 jaar. Valt uw oldtimer hier bijvoorbeeld in, dan kunt u in aanmerking komen voor een semi oldtimerverzekering terwijl het anders niet mogelijk was geweest om de auto als volwaardig oldtimer te verzekeren.

Semi Oldtimerverzekering afsluiten

Wanneer kunt u eigenlijk een semi oldtimerverzekering afsluiten? Dit hangt van een aantal factoren af welke kunnen verschillen per verzekeringsmaatschappij. Elke maatschappij heeft namelijk haar eigen voorwaarden wanneer een voertuig in aanmerking komt voor een semi oldtimerverzekering. Al hoewel de voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen, zijn het vaak wel de zelfde criteria. De verschillende verzekeraars stellen deze onderling anders vast. Om het begrijpelijk en overzichtelijk te houden staan hieronder de belangrijkste eisen opgesomd waar een voertuig aan zal moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een semi oldtimerverzekering.

Eisen qua leeftijd:

De leeftijd van de betreffende auto kan bepalend zijn om wel of niet in aanmerking te kunnen komen voor een semi oldtimerverzekering. Zoals ook al als voorbeeld is gegeven bepalen de verzekeraars deze voorwaarde voor de leeftijd zelf en kunnen daarom verschillen. Een richtlijn is echter wel te geven, het voertuig dient over het algemeen minimaal 15 tot 20 jaar oud te zijn om als semi oldtimer in aanmerking te komen voor een verzekering.

De premie van een semi oldtimerverzekering:

De maandelijkse premie van een semi oldtimerverzekering ligt over het algemeen tussen die van een normale autoverzekering en een oldtimerverzekering in. Het kan dus aantrekkelijk zijn om te kijken of uw auto in aanmerking kan komen voor een semi oldtimerverzekering in plaatst van een normale autoverzekering.

Aantal kilometers:

Het aantal kilometers wat u jaarlijks denkt te gaan rijden kan bepalend zijn om of uw voertuig in aanmerking komt voor een semi oldtimerverzekering. Wanneer u niet al te veel rijdt zal dit geen probleem zijn. De grens hangt af van de betreffende verzekeraar, maar er kan worden uitgegaan van een limiet welke tussen de 7.500 en 12.000 kilometer per jaar ligt.

Tweede auto:

Voor het afsluiten van een semi oldtimerverzekering kan het bij sommige verzekeraars verplicht zijn om een tweede auto in het bezit te hebben. Deze tweede auto dient u dan te gebruiken voor onder andere het woon- werkverkeer. De oldtimer dient dan gebruikt te worden voor recreatief gebruik.

Samenvattend kan worden gesteld dat een semi oldtimerverzekering kan worden afgesloten wanneer de auto niet aan de eisen voldoet om als een oldtimer aangemerkt te kunnen worden. Dit kan kan komen door bijvoorbeeld wel dagelijks gebruik van de oldtimer of te veel kilometers. Om te weten te komen welke verzekeraars deze zogeheten semi oldtimerverzekering aanbieden kunt u op deze pagina terecht: Oldtimerverzekering afsluiten