De verzekeringsmaatschappij Meeùs biedt naast de reguliere autoverzekering ook een oldtimerverzekering aan. Hiermee kunt u voordelig uw oldtimer of klassieker verzekeren tegen bijna alle soorten schade, uiteraard wel afhankelijk van de dekking die u kiest. U kunt eenvoudig op de website van Meeùs direct uw premie berekenen voor het verzekeren van uw oldtimer of klassieker.


Om voor een oldtimerverzekering bij Meeùs in aanmerking te komen zijn er wel een aantal voorwaarden waar u aan zal moeten voldoen. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Eerste auto dient ook bij Meeùs verzekerd te zijn;
  • De oldtimer wordt recreatief gebruikt;
  • Maximaal 7.500 km per jaar rijden met de oldtimer;
  • De oldtimer dient tussen de 15 en 25 jaar te zijn om in aanmerking te komen voor een semi-oldtimerverzekering;
  • De oldtimer dient minimaal 25 jaar oud te zijn om in aanmerking te komen voor een oldtimerverzekering.

Als eerste valt er op dat de oldtimer alleen recreatief gebruikt mag worden en dus niet voor dagelijks woon-werkverkeer. Verder dient er naast de oldtimer een tweede auto te zien die wordt gebruikt voor dagelijks verkeer en ook al is verzekerd bij Meeùs. Het maximale jaarlijkse aantal kilometers voor de oldtimer bedraagt 7.500. Wat verder opvalt is dat er zowel een semi-oldtimerverzekering is als een oldtimerverzekering.

Het is mogelijk om bij Meeùs oldtimers of klassiekers welke minimaal 15 jaar oud zijn al te verzekeren als een oldtimer met deze semi-oldtimerverzekering. Dit is lang niet bij elke verzekeringsmaatschappij mogelijk voor een oldtimer. De “gewone” oldtimerverzekering kan u afsluiten wanneer uw oldtimer of klassieker 25 jaar of ouder is.

Naast de bovengenoemde voorwaarde om voor een verzekering in aanmerking te komen biedt Meeùs haar klanten wel een aantal opties welke standaard bij de verzekering inbegrepen zijn. Als eerste is bij de oldtimerverzekering van Meeùs uw navigatieapparatuur meeverzekerd tot € 500,- bij beperkt en volledig casco. Dit is een voordeel wat u niet veel terug ziet bij andere maatschappijen. Verder zit er bij de oldtimerverzekering van Meeùs in geval van schade of pech in het buitenland repatriëring naar Nederland standaard bij. Als laatste kan u al een semi-oldtimerverzekering afsluiten voor auto’s vanaf 15 jaar.