De verzekeringsmaatschappij Diks biedt naast de gebruikelijke verzekeringen voor onder andere voertuigen ook een speciale oldtimerverzekering aan. Wat hierbij gelijk al opvalt is dat uw oldtimer in plaats van de gebruikelijke 20 of 25 jaar in sommige gevallen al vanaf een leeftijd van 15 jaar als oldtimer verzekerd kan worden. Het is wel afhankelijk van het merk auto of deze bij Diks al vanaf 15 jaar als oldtimer verzekerd kan worden.


Verder biedt Diks twee soorten oldtimerverzekeringen aan, de reguliere oldtimerverzekering en een zogehete semi oldtimerverzekering. Het verschil tussen deze twee soorten verzekeringen is dat de reguliere oldtimerverzekering geschikt is wanneer u de oldtimer recreatief gebruikt, dus niet dagelijks, en er nog een tweede auto naast heeft voor dagelijks gebruik. De semi oldtimerverzekering is speciaal voor degene die hun oldtimer juist wel dagelijks gebruiken voor bijvoorbeeld woon- werkverkeer. Echter mag er jaarlijks niet meer dan 20.000 kilometer mee gereden worden wanneer u de oldtimer dagelijks gebruikt.

Een oldtimerverzekering afsluiten bij Diks kan erg voordelig zijn. Het een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van het type oldtimer dat u in uw bezit heeft. De belangrijkste punten en kenmerken van een oldtimerverzekering bij de verzekeringsmaatschappij Diks kunt u hieronder vinden:

  • Acceptatie oldtimer al vanaf bouwjaar 1994
  • Tot 75% no-claimkorting
  • Premiebetaling per maand mogelijk
  • Premie vanaf € 5,= per maand!
  • Dagelijks gebruik mogelijk
  • Geen 1e auto verplicht
  • Geen taxatierapport verplicht
  • Gebruik 5000,7500,12.000 en 20.000 kilometer mogelijk
Zoals is te zien in de bovenstaande punten streeft Diks ernaar om het de klant makkelijk te maken hun oldtimer te verzekeren. De voorwaarden voor een oldtimerverzekering zijn vrij ruim en daardoor is een verzekering hier geschikt voor zowel een oldtimer welke u recreatief gebruikt of welke u dagelijks gebruikt als vervoersmiddel. Verder hoeft u bij Diks verzekeringen de premie niet jaarlijks vooruit te betalen maar is het ook mogelijk om dit maandelijks te doen. het aantal kilometers wat u met de oldtimer rijd is ook van invloed op de premie, hoe minder u rijd, hoe minder u zal betalen. Dit kan op termijn toch behoorlijk schelen met andere oldtimerverzekeringen.