Voor het afsluiten van een oldtimerverzekering zijn er een aantal belangrijke voorwaarden van toepassing waar de oldtimer aan moet voldoen om in aanmerking te komen. Er kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een maximaal aantal kilometers wat er per jaar gereden mag worden. Een andere belangrijke voorwaarde om voor een oldtimerverzekering in aanmerking te komen en waar de verschillende verzekeringsmaatschappijen ieder verschillende voorwaarden hanteren, is een oldtimerverzekering eerste auto. In dit artikel kunt u vinden wat een oldtimerverzekering eerste auto precies inhoud en bij welke maatschappij een oldtimerverzekering is af te sluiten wanneer uw oldtimer tevens uw vervoersmiddel is.


Wat houdt een oldtimerverzekering eerste auto in?

De term “oldtimerverzekering eerste auto” is regelmatig terug te vinden bij de verzekeringsmaatschappijen in de voorwaarden. Deze term houdt in dat de oldtimer die u zou willen gaan verzekeren, tevens uw vervoersmiddel is voor bijvoorbeeld dagelijks woon- en werkverkeer. Verder is uw oldtimer de enige auto die u in uw bezit heeft. De term “eerste auto” kan in dit geval van de oldtimerverzekering eerste auto, het beste vertaald worden als een oldtimerverzekering voor uw oldtimer welke ook uw enige auto is die u in het bezit heeft. Stel dat u bijvoorbeeld een mooie klassieke Austin Healey oldtimer heeft, welke verder ook de enige auto is. Dan komt u dus in aanmerking voor de eerder genoemde regeling.

Het is belangrijk van dit feit op de hoogte te zijn wanneer u een oldtimerverzekering zou willen gaan afsluiten mocht de oldtimer die u in het bezit heeft, ook gelijk de enige auto zijn. Sommige verzekeraars verzekeren oldtimers bijvoorbeeld alleen indien deze op recreatieve basis wordt gebruikt. U dient dan naast de oldtimer een andere auto te bezitten welke u gebruikt voor dagelijks verkeer. Hier is dus de “normale” auto de eerste auto en de oldtimer de tweede auto die u bezit. U kunt nog steeds een oldtimerverzekering afsluiten bij de betreffende verzekeraar, echter komt u dan in aanmerking voor een zogeheten Semi Oldtimerverzekering. Dit is een verzekering welke tussen een normale autoverzekering en een oldtimerverzekering in zit.

waar kunt u een oldtimerverzekering eerste auto afsluiten?

Op het moment van schrijven (maart 2012) zijn er twee verzekeringsmaatschappijen waar u een oldtimerverzekering eerste auto kunt afsluiten. De eerste is de verzekeringsmaatschappij Diks. Zij bieden een speciale verzekering voor oldtimers aan, de Diks Oldtimerverzekering. Waar u ook de oldtimer kan verzekeren wanneer dit uw enige voertuig is. Voor meer informatie over een oldtimerverzekering bij Diks kunt u op de bovenstaande link klikken.

De tweede verzekeringsmaatschappij die ook een oldtimerverzekering eerste auto aanbiedt is de maatschappij Gio. De enige voorwaarde die Gio stelt aan de oldtimerverzekering voor dagelijks gebruik van de oldtimer is een maximaal aantal kilometers per jaar van 20.000. Voor meer informatie over de oldtimerverzekering bij Gio kunt u op deze pagina vinden: Gio Oldtimerverzekering.

Geplaatst in: Oldtimerverzekering